Čudovito zlitje okusov: Mousse iz čokolade in avokada

Čokoladno avokadov mousse ne zveni kot nekaj, kar bi se na prvi pogled zdelo odlična sladica. Sliši se bolj kot še en poskus uničenja sladice z zdravimi sestavinami. Je pa zrel avokado res odlična osnova za čokoladni mousse.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ker gre za sadje, ki je zelo bogato z maščobami, kar je velika redkost, daje avokado maslen občutek, ki se čudovito zlije s čokolado in odlično posnema klasični čokoladni mousse. Na splošno je to odlična alternativa, ki jo morate imeti v svojem arzenalu hitrih receptov za sladice!

Mousse – sestavine:

2 zrela avokada, srednje velikosti
35 g kakava v prahu
60 ml kokosovega mleka
85 g medu
Ščepec soli

mousse

Mousse – priprava

Avokado prerežemo na pol, previdno odstranimo koščico in olupimo kožo. Kremasto zeleno meso narežemo na četrtine. Dodajte četrtine avokada, kakav v prahu, kokosovo mleko, med in sol v kuhinjski robot.

Mešajte, dokler ni vse gladko. Ko je končano, mora izgledati gosto in kremasto. Nalijte v 2-4 servirne sklede. Za bolj čvrsto konsistenco uživajte takoj ali ohladite v hladilniku.

Uporabljajte samo zrel avokado. Zrelost je ključnega pomena za doseganje te svilnato gladke teksture. Igrajte se z okusom. Kakav v prahu se lahko razlikuje po moči okusa, zato naj vas ne bo strah dodati več ali manj po okusu. Ohladite v hladilniku za popolno konsistenco.

mousse