Recept dneva: Dunajski zrezek in pražen krompir

Dunajski zrezek in pražen krompir je klasična jed, ki jo obožujejo tako mladi kot stari, in za njeno pripravo ne boste porabili celega dne.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine za dunajski zrezek

600 g svinjskih stegenskih zrezkov
2 jajci
200 g moke
200 g drobtin
3 žlice mleka
sol in poper po želji

Sestavine za pražen krompir

1 kg krompirja
100 ml olja
1 čebula
50 g svežega peteršilja
sol in poper po želji

Priprava

Meso z obeh strani pretlačite s kladivom, začinite s soljo in poprom. Pripravite moko in drobtine. Jajca žvrkljajte z mlekom.

Meso povaljajte v moki, odvečno moko otresite, pomočite v jajce, odcedite in na koncu povaljajte v drobtinah.

Neolupljen krompir operemo in skuhamo v vreli slani vodi. Olupite jih, dokler so še topli, in narežite na kolobarje.

Segrejte olje in v njem prepražite drobno sesekljano čebulo. Ko je čebula zlato rjava, dodajte krompir.

Solimo, popramo in pražimo še nekaj časa. Na koncu potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo kot prilogo k mesu.

 

V globoki ponvi segrejte olje in na njem pecite zrezke, dokler niso na vsaki strani zlato rjavi.

Panirane zrezke položite na kuhinjski papir, da ta vpije odvečno maščobo.

Več kulinaričnih vsebin tukaj.