Sestavine za dunajski zrezek
600 g svinjskih stegenskih zrezkov
2 jajci
200 g moke
200 g drobtin
3 žlice mleka
sol in poper po želji
Sestavine za pražen krompir
1 kg krompirja
100 ml olja
1 čebula
50 g svežega peteršilja
sol in poper po želji
Priprava
Meso z obeh strani pretlačite s kladivom, začinite s soljo in poprom. Pripravite moko in drobtine. Jajca žvrkljajte z mlekom.
Meso povaljajte v moki, odvečno moko otresite, pomočite v jajce, odcedite in na koncu povaljajte v drobtinah.
Neolupljen krompir operemo in skuhamo v vreli slani vodi. Olupite jih, dokler so še topli, in narežite na kolobarje.
Segrejte olje in v njem prepražite drobno sesekljano čebulo. Ko je čebula zlato rjava, dodajte krompir.
Solimo, popramo in pražimo še nekaj časa. Na koncu potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo kot prilogo k mesu.
V globoki ponvi segrejte olje in na njem pecite zrezke, dokler niso na vsaki strani zlato rjavi.
Panirane zrezke položite na kuhinjski papir, da ta vpije odvečno maščobo.
Več kulinaričnih vsebin tukaj.