Preprosta sladica z jagodami in skuto (RECEPT)

Sladica z jagodami, ki se pripravi hitro, izgleda lepo in je primerna tako za vsakdan kot za posebne priložnosti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sezona jagod je v polnem razcvetu, zato je zdaj idealen čas, da iz njih pripravimo osvežilno in preprosto sladico, ki združuje naravno sladkost svežih jagod in nežno teksturo skute. Sladica z jagodami vas bo navdušila s svojo lahkotnostjo, svežino in nežno sladkobo. Popolna izbira, kadar si želite nekaj domačega – brez kompliciranja.

jagode

Skutina krema z jagodami (v kozarcu)

Sestavine (za 4 kozarce):

  • 250 g skute (najbolje polnomastne)

  • 200 ml sladke smetane za stepanje

  • 3 žlice medu ali sladkorja v prahu (po okusu)

  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja (ali nekaj kapljic vaniljeve arome)

  • 250 g svežih jagod

  • Piškoti (Savoiardi ali Digestive, po želji)

  • Limonin sok (1–2 žlički)

  • Sveža meta za okras (neobvezno)

Priprava:

  1. Skutina krema:
    V skledo dajte skuto, med (ali sladkor) in vaniljev sladkor. Z mešalnikom dobro zmešajte, da dobite gladko zmes.

  2. Smetana:
    V drugi posodi stepite sladko smetano in jo nato nežno vmešajte v skutino kremo. Dobiti morate rahlo in zračno teksturo.

  3. Jagode:
    Polovico jagod narežite na majhne koščke, jih pokapajte z nekaj limoninega soka in rahlo pretlačite (lahko tudi z vilico, da dobite “kompotni” učinek). Drugo polovico jagod narežite za okras.

  4. Sestavljanje:
    V vsak kozarec dajte plast zdrobljenih piškotov, nato plast skutine kreme, plast jagodnega pireja in postopek ponovite. Zaključite s kremo in okrasite z narezano jagodo in listkom mete.

Da bo sladica z jagodami še boljša:

  • Skuto lahko po želji zamenjate z mascarpone, rikoto ali grškim jogurtom za bolj kremasto različico.

  • Namesto jagod lahko uporabite tudi drugo jagodičevje (maline, borovnice).

  • Lahko pripravite tudi v večji stekleni posodi kot “tiramisù”sčadlpr kako nehati jesti sladkor