Najlažji recept za okusen poletni mangov sorbet

Na vroč poletni dan iščemo osvežitev v ledeni obliki. Idealno je, če je ta osvežitev pripravljena iz naravnih sestavin – tako kot ta okusen mangov sorbet.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za pripravo mangovega sorbeta ne potrebujete sladkorja, temveč le tri sestavine: zamrznjene koščke manga, malo limoninega soka in ščepec soli.

Če v trgovini ne najdete že zamrznjenega manga, ga lahko pripravite sami – olupite in narežite mango, koščke razporedite po pekaču in jih zamrznite za tri do pet ur, nato uporabite za recept.

Če imate mango, ki ni zelo sladek, lahko po okusu dodate tudi malo medu, agavinega ali javorjevega sirupa.

mango 2360551 1280

Mangov sorbet – sestavine:

800 g olupljenega zamrznjenega manga
1 čajna žlička limoninega soka
ščepec soli

 

Priprava:

1. Zamrznjene koščke manga dajte v sekljalnik ali dober mešalnik skupaj z limoninim sokom in ščepcem soli. Mešajte ali pulzirajte, dokler se sestavine ne povežejo in ne dobite goste, kremaste zmesi.

2. Na začetku bo zmes grudasta, nato zrnasta – večkrat ustavite mešanje in postrgajte sestavine s sten posode.

3. Ko je zmes gladka in brez grudic, jo preložite v posodo za zamrzovanje in postavite v zamrzovalnik za nekaj ur.

4. Pred serviranjem z žlico postrgajte zamrznjeni sorbet. Dober tek!

juice 7568712 1280 2