Za pripravo mangovega sorbeta ne potrebujete sladkorja, temveč le tri sestavine: zamrznjene koščke manga, malo limoninega soka in ščepec soli.
Če v trgovini ne najdete že zamrznjenega manga, ga lahko pripravite sami – olupite in narežite mango, koščke razporedite po pekaču in jih zamrznite za tri do pet ur, nato uporabite za recept.
Če imate mango, ki ni zelo sladek, lahko po okusu dodate tudi malo medu, agavinega ali javorjevega sirupa.
Mangov sorbet – sestavine:
800 g olupljenega zamrznjenega manga
1 čajna žlička limoninega soka
ščepec soli
Priprava:
1. Zamrznjene koščke manga dajte v sekljalnik ali dober mešalnik skupaj z limoninim sokom in ščepcem soli. Mešajte ali pulzirajte, dokler se sestavine ne povežejo in ne dobite goste, kremaste zmesi.
2. Na začetku bo zmes grudasta, nato zrnasta – večkrat ustavite mešanje in postrgajte sestavine s sten posode.
3. Ko je zmes gladka in brez grudic, jo preložite v posodo za zamrzovanje in postavite v zamrzovalnik za nekaj ur.
4. Pred serviranjem z žlico postrgajte zamrznjeni sorbet. Dober tek!