Ni vam treba biti mojster koktajlov, da bi vedeli, kako pripraviti enega najbolj priljubljenih poletnih koktajlov – Aperol Spritz. To je koktajl, narejen iz le treh sestavin: penečega vina, likerja Aperol in gazirane vode.
Da bi ga pripravili popolno, se morate držati zelo preproste formule in zmešati tri enote penečega vina, kot je prosecco, dve enoti Aperola in eno enoto gazirane vode. Nastalo mešanico prelijte čez nekaj kock ledu in po želji okrasite z rezino pomaranče.
Kako je nastal Aperol Spritz?
Čeprav ta koktajl obstaja že desetletja, se je zaradi dobrega trženja njegova priljubljenost v zadnjih nekaj letih znatno povečala.
Aperol je bil na trg lansiran leta 1919. Izdelala sta ga brata Luigi in Silvio Barbieri v Bassano del Grappa kot aperitiv iz grenke pomaranče, rabarbare, kinina in različnih aromatičnih zelišč po receptu, ki še danes velja za skrivnost.
Aperol Spritz pa je prvič postal priljubljen v petdesetih letih prejšnjega stoletja v Italiji, kjer je očaral mlade s svojo presenetljivo oranžno barvo in lahkimi grenko-sladkimi notami. Svetovno slavo je začel pridobivati šele leta 2003, ko ga je kupil Campari in ga začel promovirati po vsem svetu.