Popolno pečeni paradižniki: Potrebujete le 5 sestavin in 30 minut

Če želite poglobiti okus paradižnika, ga specite v pečici. Za popolno pečen paradižnik ga preprosto pokapajte z olivnim oljem, zmešanim s česnom in nekaj svežimi zelišči.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sveže rezine paradižnika lahko dodate sendvičem, solatam in različnim drugim jedem.

Bazilika, timijan, peteršilj, rožmarin in timijan se bodo odlično podali k pečenemu paradižniku. Najboljše rezultate pa boste dosegli, če uporabite zrele češnjeve paradižnike.

Recept za pečene paradižnike

500 g češnjevih paradižnikov
4-5 strokov česna
3 žlice olivnega olja
zelišča po okusu
sol po okusu

Češnjeve paradižnike zmešajte z olupljenim česnom in olivnim oljem v skledi. Vse skupaj začinite s soljo.
Vse skupaj preložite na pekač, obložen s peki papirjem. Paradižnik po želji začinite z zelišči.
Paradižnik pecite v predhodno ogreti pečici na 190 stopinj Celzija približno 20 do 25 minut oziroma dokler ni pečen.

Postrezite takoj kot prilogo.

6 živil, ki izboljšuje pomnjenje in upočasnjuje staranje