Kako Italijani pripravljajo testo za pico?

Vsak ve, da je testo pravzaprav najboljši in najpomembnejši del pice. Da bo testo rahlo in mehko, potrebujete en sestavni del, ki ga skoraj vsi imamo v hladilniku.

Deli novico s tvojimi prijatelji

To je jogurt. Z jogurtom bo vaše testo za pico popolno.

Idealno je, če imate čas, da testo naredite dan prej in ga pustite čez noč v hladilniku.

Sestavine:

250 ml jogurta

600 g moke

1 vrečka suhega kvasa

100 ml olja

50 ml vode

1 čajna žlička soli

ščepec sladkorja

Priprava:

Jogurt dajte v manjši lonec in ga segrejte, da postane mlačen. Odstranite z ognja in ga vlijte v večjo skledo skupaj s kvasom, sladkorjem, vodo in žlico moke. Dobro premešajte in pustite, da kvas začne delovati, približno 15 minut. Skledo pokrijte s krpo ali folijo.

Ko kvas naraste, dodajte olje in sol, premešajte in postopoma dodajajte preostalo moko. Zamesite testo, dokler se ne začne ločevati od robov sklede. Oblikujte ga v hlebček in pustite počivati 30 minut, pokrito s krpo.

Testo je nato pripravljeno – razvaljajte z valjarjem in dodajte poljubne nadeve.