Namesto palačink se uporabljajo tortilje, kar pomeni, da ni cvrtja ali lepljivega kuhanje, rezultat pa je hrustljava, topla poslastica.
Zvitki z okusom banane in arašidovega masla – sestavine
8 velikih pšeničnih tortilj
320 g arašidovega masla (gladkega ali debelega)
8 zrelih banan (srednje velikih do majhnih)
1 jajce (stepeno)
100 g masla (stopljenega)
75 g sladkorja
½ čajne žličke mletega cimeta
240 g temne čokolade (nasekljane)
160 ml vrele vode
Priprava
Pečico segrejte na 190 °C (180 °C, če uporabljate ventilator) in pekač obložite s papirjem za peko.
Na vsako tortiljo dajte veliko žlico arašidovega masla in ga namažite na sredino.
Banano olupite in jo položite na sredino (če je predolga, odrežite odvečno količino).
Konce tortilje prepognite čez banano in jo tesno zvijte, dokler ni popolnoma prekrita.
Rob premažite s stepenim jajcem, da se zapre.
Zvitke položite na pekač.
Premažite s stopljenim maslom (preostanek shranite) in pecite 8 minut, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
Na velikem krožniku zmešajte sladkor in cimet.
Zvitke vzemite iz pečice, premažite s preostalim maslom, povaljajte v mešanici sladkorja in cimeta, vrnite na pekač in pecite 50–60 sekund na visoki temperaturi, dokler sladkor ni sijoč in hrustljav.
Čokolado dajte v skledo, prelijte z vrelo vodo in mešajte, dokler ni gladka in sijoča.
Prelijte čez zvitke in postrezite tople.