Cheesecake mafini z borovnicami in banano

Da bi cheesecake mafini dobili popoln okus in prožno teksturo, je pomembno, da kremni sir in maskarpone dosežeta sobno temperaturo, preden ju zmešate z drugimi sestavinami.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ko združite sestavine za bananin kruh in kremo za cheesecake, dobite popolno čarovnijo. Ti mafini iz sirove torte z borovnicami in banano so najboljši dokaz.

Za mafine uporabite zrele banane – sladici bodo dale naravno sladkobo in neverjetno sočnost.

Mafini iz sirove torte z borovnicami in bananami lahko postrežemo kot prigrizek, malico ali sladico.

Cheesecake mafini z borovnicami in bananami – sestavine

300 g gladke moke
225 g maskarpone sira
200 g rjavega sladkorja
150 g svežih borovnic
125 ml polnomastnega mleka
115 g kremnega sira
3 zrele banane
2 veliki jajci
2 čajni žlički pecilnega praška
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
1 čajna žlička mletega cimeta
¼ čajne žličke sode bikarbone
ščepec soli

Mafini iz sirove torte z borovnicami in bananami

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač za mafine dobro namastite in/ali ga obložite s papirnatimi modelčki za mafine. Postavite na stran.
Maskarpone in kremni sir pri sobni temperaturi zmešajte v mešalniku, dokler ne dobite gladke kreme. Dodajte zrele banane, jajca, mleko, rjavi sladkor in vanilijev ekstrakt ter nadaljujte z mešanjem, dokler se sestavine ne združijo.

V drugi skledi zmešajte suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet. Suhe sestavine dodajte mokrim – mešajte, dokler se ne združijo, vendar ne preveč, da testo ostane mehko. Mešanici dodajte sveže borovnice, nato pa jo razdelite na manjše dele in jih položite v pripravljen pekač za mafine.

Mafine pecite v predhodno ogreti pečici približno 20 do 25 minut oziroma dokler niso popolnoma pečeni. Preden mafine vzamete iz pečice, preverite z zobotrebcem, ali so pečeni. Pred serviranjem ohladite.

Za več kulinaričnih vsebin klik tukaj.