Sestavine:
-
500 g svežih sliv (brez koščic, razpolovljenih)
-
100 g sladkorja (po okusu)
-
1 čajna žlička cimeta (neobvezno)
-
150 g navadne moke
-
100 g hladnega masla (narezano na kocke)
-
80 g rjavega sladkorja
-
50 g ovsenih kosmičev (neobvezno za dodatno teksturo)
Priprava:
Pečico segrejte na 180 °C.
Polovice sliv dajte v pekač, posujte s sladkorjem in po želji s cimetom ter premešajte, da se enakomerno obložijo.
V skledi zmešajte hladno maslo z moko s prsti, dokler zmes ne spominja na drobtine, nato vmešajte rjavi sladkor in ovsene kosmiče. Mešanico za crumble enakomerno razporedite čez slive in pecite 30 do 40 minut, dokler se vrhnjica ne obarva zlato-rjavo in slive ne začnejo mehurčkati.