Božanska torta s čokolado in pistacijami brez peke

Za pripravo te čokoladno-pistacijeve torte ne potrebujete posebnih znanj. Najtežji del priprave je čakati, da se nadev strdi in da je torta pripravljena za rezanje in uživanje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za pripravo okusne sladice vam ni treba vklopiti pečice. Ta čokoladno-pistacijeva torta je najboljši dokaz za to. Ne samo, da se ne peče, ampak tudi ne vsebuje moke, glutena ali sestavin živalskega izvora.

Osnovo za torto pripravite z mletimi pistacijami, mandljevo moko, javorjevim sirupom in kakavom v prahu. Na osnovo namažite pistacijevo maslo, nato pa prelijte s čokoladno-kokosovo kremo ganache.

Če nimate na voljo pistacijevega masla, ga lahko pripravite sami v dobrem mešalniku ali sekljalniku za zelenjavo. Oreščke zmiksajte, dokler ne dobite gladke kreme, po želji pa jo lahko sladkate z malo javorjevega sirupa.

Za pripravo te čokoladno-pistacijeve torte brez peke ne potrebujete posebnih znanj. Najtežji del priprave je čakanje, da se nadevi strdijo in da je torta pripravljena za rezanje in uživanje.

Sestavine za torto:

Sestavine za podlago:

120 g mletih pistacij
120 g mandljeve moke
60 g kakava v prahu
50 g javorjevega sirupa
ščepec soli

Sestavine za nadev:

300 ml kokosove smetane iz pločevinke za stepanje
300 g temne čokolade
250 g pistacijevega masla
ščepec soli
pistacije za okrasitev torte

torta

Priprava:

Model za torto obložite s peki papirjem.
V skledi zmešajte mlete pistacije, mandljevo moko, kakav v prahu, sol in javorjev sirup.

Nastalo zmes enakomerno vtisnite v model za torto.
Po podlagi namažite pistacijevo maslo.

Model postavite v hladilnik za eno ali dve uri, da se strdi.
Kokosovo smetano iz pločevinke segrejte v mikrovalovni pečici – v 30-sekundnih intervalih, dokler se ne segreje.
Ogreto kokosovo smetano prelijte čez drobno sesekljano temno čokolado in pustite stati minuto ali dve.

Nato začnite mešati. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi in ne dobite gladke kreme. Dodajte ji malo soli.
Ganache prelijte čez osnovo in pistacijevo maslo. Vse skupaj postavite nazaj v hladilnik za približno štiri ure.
Ko se torta strdi, jo okrasite s sesekljanimi pistacijami in postrezite. Dober tek!