Ne glede na to, ali je vaša kava sadna ali čokoladna, je skoraj vedno prisoten kanček grenkobe ali kislosti. Obstaja ena preprosta sestavina, ki lahko uravnoteži okuse in dvigne vaš kavni ritual na višjo raven, in to ni sladkor – to je ščepec dimljene morske soli, piše The Kitchn.
Zakaj dodajati sol v kavo?
Čeprav se sprva zdi nenavaden dodatek, sol deluje skoraj čarobno in nevtralizira grenkobo, ki je naravno prisotna v kavi. Že ščepec visokokakovostne dimljene morske soli ne bo le omilil ostrih in kislih not, temveč bo pijači dodal tudi subtilno, dimljeno kompleksnost, ki obogati vsak požirek.
Ta preprost trik okrepi naravne arome kave, izpostavi njeno skrito sladkost in ji da globlji, bogatejši okus.
Kako pravilno uporabljati sol?
Pomembno je omeniti, da uporaba navadne namizne soli ni priporočljiva. Najboljše rezultate dosežete z visokokakovostno grobo mleto morsko soljo ali solnim cvetom. Glede na njeno moč je dovolj le ščepec ali dva.
Sol lahko potresete po vroči ali hladni kavi kot okras ali pa jo dodate na dno skodelice, preden pripravite espresso, da se popolnoma raztopi. V vsakem primeru je rezultat bolj okusna skodelica kave.