Skrivna sestavina za preprosto in okusno piščančjo enolončnico

Ta mešanica začimb bo spremenila okus mnogih jedi – pečenega mesa, rib in zelenjave. Je tudi zvezda okusne piščančje enolončnice po kajunsko.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Cajunska kuhinja je vrsta kuhinje z ameriškega juga, natančneje iz ameriške zvezne države Louisiana, ki združuje kulinarične vplive ameriških staroselcev, zahodnoafriških okusov ter francoske in španske kuhinje.

Zanjo je značilna zelo okusna in pikantna hrana, ki temelji na mešanici začimb Cajun. Običajno vključuje več vrst mletih čilijev, kajenski poper, beli in/ali črni poper, sol, timijan, origano ter včasih česen in čebulo v prahu.

Pri nas jo je mogoče kupiti v specializiranih trgovinah z začimbami, pa tudi v spletnih trgovinah.

Ta mešanica začimb bo spremenila okus številnih jedi – pečenega mesa, rib in zelenjave. Je tudi zvezda okusne piščančje enolončnice Cajun, za katero si preberite spodnji recept.

Za to jed uporabite piščančja bedra brez kosti in kože in dobili boste okusnejše rezultate.

Cajunska piščančja enolončnica

650 ml piščančje jušne osnove
500 g piščančjih beder
30 g moke
1 čebula
1 steblo zelene
1 paprika
1 žlica mešanice začimb Cajun
rastlinsko olje za praženje
sol in poper po okusu
mlada čebula za serviranje

Priprava

V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte dve žlici olja. V njem prepražite drobno sesekljano čebulo, papriko in zeleno – zelenjavo pražite približno 10 minut, dokler se ne zmehča. Nato jo vzemite iz lonca in začasno postavite na stran.

V lonec dodajte še dve žlici olja, povečajte ogenj in prepecite piščančja stegna, ki ste jih premazali s soljo in poprom. Pražite jih na obeh straneh približno pet do šest minut, dokler ne dobijo lepe zlato rumene barve. Piščanca vzemite iz lonca.

Zmanjšajte ogenj. V lonec dodajte moko in dobro premešajte s preostalo maščobo na dnu. Kuhajte približno 10 minut in nenehno mešajte, dokler ne porjavi.

Moko začinite z mešanico začimb Cajun in prelijte s piščančjo jušno osnovo. V ponev vrnite prepraženo zelenjavo in piščanca ter dobro premešajte. Enolončnico kuhajte na majhnem ognju približno 45 minut, dokler meso ni kuhano. Postrezite s sesekljano mlado čebulo ali zelišči po vaši izbiri.

Za več kulinaričnih vsebin klik sem.