Juha za krepitev imunskega sistema je prava za jesenske dni.
Sestavine za 4 porcije
ena žlica oljčnega olja
dva korenja
200 g muškatne buče
dve stebli zelene
ena čebula
ena pest gob
ena čebula
ena čajna žlička ingverjeve paste
dva stroka česna
dve piščančji kocki
2,5 l vrele vode
ena vejica rožmarina
150 gramov riža
ena limona (lupinica in sok)
dve jajci
400 g kuhanega ali pečenega piščanca
Priprava
V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte žlico olivnega olja. Dodajte sesekljano čebulo in na kocke narezano korenje, muškatno bučo in zeleno s ščepcem soli.
Pražite pet minut. Nato dodajte gobe in kuhajte, dokler se ne zmehčajo.
Vmešajte ingver, sesekljan česen, rožmarin in riž ter kuhajte dve minuti, dokler ne zadiši.
Piščančjo jušno osnovo raztopite v 2,5 l vrele vode in jo dodajte v lonec ter zavrite.
Pokrito kuhajte 20 minut, nato vmešajte nasekljan piščanec in limonino lupinico ter kuhajte pet minut oziroma dokler riž ni kuhan. Nato odstranite rožmarin in zmanjšajte ogenj na nizko temperaturo.
V ločeni skledi stepite jajca z limoninim sokom. Počasi vmešajte zajemalko ali dve vroče juhe v jajca, da jih zmehčate in preprečite sesirjenje.
Jajčno mešanico postopoma vmešajte nazaj v lonec in nenehno mešajte, dokler juha ni svilnato gladka. Ugasnite ogenj, začinite s soljo in poprom ter postrezite.
Za več kulinaričnih vsebin klik tukaj.





