Preprosta, a nasitna: Porova enolončnica

Porova enolončnica je preprosta, a izjemno okusna jed, ki izvira iz tradicionalne domače kuhinje. Pripravlja se predvsem v hladnejšem delu leta, ko še posebej prijajo tople, gosta in nasitna jedila na žlico. Nežna sladkoba pora se odlično dopolnjuje z mehkim krompirjem in dimljeno aromo suhih svinjskih rebrc, medtem ko zakuha z rdečo papriko jedi doda poln okus in lepo barvo. Gre za rustikalno, domačo jed, ki ogreje telo in dušo ter spominja na jedi iz babičine kuhinje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine za porovo enolončnico

4 do 5 porov

2 srednje velika krompirja

svinjska mast

sol

poper

malo mlete rdeče paprike

2 do 3 stroki česna

suha svinjska rebrca

Priprava

Suha rebrca najprej skuhajte v loncu, da se zmehčajo. V drugem loncu zavrite približno liter do liter in pol vode ter dodajte pol žlice svinjske masti. Por dobro operite in narežite na približno prst široke kolobarje. Krompir olupite in narežite na kocke.

Ko voda zavre, v lonec dodajte por in krompir ter kuhajte toliko časa, da zelenjava postane mehka. Nato jed začinite s soljo in poprom.

V ponvi pripravite blago prežganje: na malo svinjske masti popražite sesekljan česen, dodajte mleto rdečo papriko in ščepec moke, na hitro premešajte, nato pa zmes vmeša3jte v enolončnico.

Postrezite vroče – skupaj s kuhanimi svinjskimi rebrci, ki jedi dodajo bogat, domač okus in prijetno nasitijo.

Za več kulinaričnih vsebin kliknite tukaj.