Sestavine za porovo enolončnico
4 do 5 porov
2 srednje velika krompirja
svinjska mast
sol
poper
malo mlete rdeče paprike
2 do 3 stroki česna
suha svinjska rebrca
Priprava
Suha rebrca najprej skuhajte v loncu, da se zmehčajo. V drugem loncu zavrite približno liter do liter in pol vode ter dodajte pol žlice svinjske masti. Por dobro operite in narežite na približno prst široke kolobarje. Krompir olupite in narežite na kocke.
Ko voda zavre, v lonec dodajte por in krompir ter kuhajte toliko časa, da zelenjava postane mehka. Nato jed začinite s soljo in poprom.
V ponvi pripravite blago prežganje: na malo svinjske masti popražite sesekljan česen, dodajte mleto rdečo papriko in ščepec moke, na hitro premešajte, nato pa zmes vmeša3jte v enolončnico.
Postrezite vroče – skupaj s kuhanimi svinjskimi rebrci, ki jedi dodajo bogat, domač okus in prijetno nasitijo.
Za več kulinaričnih vsebin kliknite tukaj.






