Jamie Oliver razkriva trik za najbolj hrustljava piščančja prsa

Mislite, da že imate dovolj receptov za piščanca? Razmislite še enkrat! Hrustljavim piščančjim prsom po receptu Jamieja Oliverja se ne boste mogli upreti.
Tukaj je recept…

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine

  • 150 g polnozrnatega kruha s semeni

  • 2 stroka česna

  • 240 g piščančjih prsi brez kože

  • oljčno olje

  • 1 limona

  • 2 čajni žlički medu

Priprava

  • Kruh natrgajte na koščke in ga dajte v mešalnik. Česen olupite, dodajte v mešalnik in zmiksajte vse skupaj v drobne krušne drobtine.

  • Piščančja prsa postavite med dva velika lista papirja za peko in jih rahlo potolcite, da dosežejo približno 1 cm debeline.

  • Po tolčenju piščanca ga posolite in obilno potresite s pripravljeno krušno zmesjo. Pokrijte s papirjem in dobro pritisnite, da se drobtine primejo. Postopek ponovite tudi na drugi strani.

  • Segrejte ponev na srednji temperaturi. Ko je vroča, dodajte žlico oljčnega olja in piščanca pecite 3 minute na vsaki strani, dokler ne postane hrustljav, zlato rjav in popolnoma pečen.

  • Pečena piščančja prsa prenesite na desko, pokapajte z malo limoninega soka in dodajte žličko medu. Nato narežite in postrezite.

Pa dober tek!