Sestavine
-
150 g polnozrnatega kruha s semeni
-
2 stroka česna
-
240 g piščančjih prsi brez kože
-
oljčno olje
-
1 limona
-
2 čajni žlički medu
Priprava
-
Kruh natrgajte na koščke in ga dajte v mešalnik. Česen olupite, dodajte v mešalnik in zmiksajte vse skupaj v drobne krušne drobtine.
-
Piščančja prsa postavite med dva velika lista papirja za peko in jih rahlo potolcite, da dosežejo približno 1 cm debeline.
-
Po tolčenju piščanca ga posolite in obilno potresite s pripravljeno krušno zmesjo. Pokrijte s papirjem in dobro pritisnite, da se drobtine primejo. Postopek ponovite tudi na drugi strani.
-
Segrejte ponev na srednji temperaturi. Ko je vroča, dodajte žlico oljčnega olja in piščanca pecite 3 minute na vsaki strani, dokler ne postane hrustljav, zlato rjav in popolnoma pečen.
-
Pečena piščančja prsa prenesite na desko, pokapajte z malo limoninega soka in dodajte žličko medu. Nato narežite in postrezite.
Pa dober tek!






