Kraljevi kolač prinaša popolno kombinacijo mehkega biskvita z grobo sesekljanimi orehi in razkošno čokoladno kremo, vsak grižljaj pa vas bo spomnil na pecivo naših mam in babic.
Idealen je za družinska srečanja, praznovanja ali kadar želite pripraviti nekaj posebnega brez kompliciranja.
Kraljevi kolač – sestavine:
Za biskvit (tri plasti):
15 beljakov
300 g sladkorja
480 g grobo sesekljanih orehov
90 g moke
Za kremo:
15 rumenjakov
100 g sladkorja
3 žlice instant kakava
30 ml ruma
500 ml mleka
1 čokoladni puding
200 g čokolade za kuhanje
300 ml sladke smetane
Dodatno:
približno 100 g sesekljanih orehov

Kraljevi kolač – priprava:
Pripravite biskvit. 5 beljakov stepite v sneg. Postopoma dodajte 100 g sladkorja in stepajte, dokler ne nastane čvrsta zmes. Z metlico vmešajte 30 g moke. Dodajte 160 g grobo sesekljanih orehov in nežno premešajte.
Zmes razporedite po peki papirju v model velikosti 22 × 29 cm. Pecite 25 minut pri 180 stopinjah. Postopek ponovite še dvakrat – skupaj potrebujete tri enake plasti.
Pripravite kremo. Rumenjake in sladkor stepite v sneg. Dodajte prašek za puding in 100 ml mleka, nato premešajte. Preostalo mleko segrejte do vretja. Odstavite z ognja in vmešajte mešanico rumenjakov in pudinga. Kuhajte na majhnem ognju in nenehno mešajte, dokler se ne zgosti. Še v vroče vmešajte instant kakav, nasekljano čokolado in rum. Smetano ohladite pod prozorno folijo. Stepite sladko smetano. Kremo ohladite in jo združite s stepeno smetano.
Prvo plast položite na pladenj in premažite z nekaj kreme. Ponovite z drugo plastjo in kremo. Zaključite s tretjo plastjo in preostalo kremo. Površino potresite s sesekljanimi orehi. Pred serviranjem ohladite v hladilniku.





