Recept za najboljše belo kuhano vino

Kuhano vino je nepogrešljiv del praznične zime – ne glede na to, ali imate raje belo ali rdeče, nas s svojo toplino, dišečimi začimbami in prijetnim okusom vedno poveže, ogreje in razveseli v mrzlih decembrskih večerih.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kuhano vino je nepogrešljiv del zimskega vzdušja in ena najbolj priljubljenih pijač na decembrskih stojnicah doma in po Evropi. Nekateri prisegajo na nežno belo različico, drugi obožujejo bogate note rdečega vina, a vsi se strinjamo v enem: skodelica dišečega kuhanega vina je popoln način, da se ogrejemo in polepšamo mrzle zimske večere z dobro družbo in dobro pijačo.

Tokrat z vami delimo preprost recept za najboljše belo kuhano vino!

Sestavine (za 6–8 kozarčkov)

  • 1 l belega vina

  • 3 dl vode

  • 5 žlic sladkorja

  • malo vaniljevega sladkorja

  • 2 palčki cimeta

  • 1 žlička mletega cimeta

  • 1 žlička klinčkov

Po želji lahko dodate tudi rezine pomaranče, limone ali jabolka.

Priprava

Vse sestavine stresite v lonec in jih počasi segrejte, vendar ne pustite, da vino zavre. Počasno ogrevanje omogoči, da se začimbe in vino lepo povežejo, okus pa ostane prijetno aromatičen.

Ko postrežete, napitek obogatite z rezino citrusov ali dodatno začimbo po okusu. Tako pripravljeno kuhano vino je nežno, aromatično in ravno prav sladko.

Na zdravje!