Gneča v bančni poslovalnici v Luciji povod za peticijo

Pirančani si, potem ko je aprila vrata zaprla tamkajšnja poslovalnica Intesa Sanpaolo, močno prizadevajo, da bi se katera od bank vendarle odločila odpreti poslovalnico tudi v njihovem mestu. Zdaj se je, pretežno starejše prebivalstvo, primorano voziti v lucijsko izpostavo Intesa Sanpaolo Bank, kjer pa, še posebej v poletnih meseci, prihaja do velike gneče. Občani so tako pričeli zbirati podpise pod peticijo za banko v Piranu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Vse več obiskovalcev lucijske poslovalnice Intesa Sanpaolo v slabo voljo spravlja gneča, ki je tam prisotna po tem, ko so iz kraja “odšle” praktično vse druge banke in je svoja vrata zaprla tudi Intesina poslovalnica v Piranu. Temu dodajmo še porast strank v poletni turistični sezoni in mera je polna. Krajani so se tako odločili, da zberejo čim več podpisov pod peticijo za banko v Piranu, kar bi po njihovem mnenju posledično rešilo težave tudi v Luciji.

“V poletnem času, zaradi povečanega obiska strank, občasno res prihaja do gneče v poslovalnici Lucija, predvsem na blagajniškem okencu,” priznavajo na Intesa Sanpaolo Bank, kjer pravijo, da si kljub kadrovskim omejitvam, v poslovalnici prizadevajo organizirati delo tako, da so čakalne vrste čim manjše.

Strankam ob tem svetujejo, da čim več storitev, za katere obisk poslovalnice ni nujen, opravijo prek katerega drugega kanala (bankomat oz. spletna ali mobilna banka), saj jim bo omogočil hitrejšo izvedbo storitve.

Na Intesa Sanpaolo Bank so dodali še, da povečan obisk beležijo v vseh obalnih poslovalnicah, kar je povezano z dvigi večjih vsot denarja in menjav valute zaradi dopustovanja na Hrvaškem.