Beljakovinski bananin kruh (recept)

Bananin kruh je priljubljena sladica, obstaja pa tudi recept za beljakovinski bananin kruh, ki je idealen za tiste, ki iščejo okusen način za dopolnitev svoje prehrane s ključnimi hranili.

Deli novico s tvojimi prijatelji
Po tem ko smo pred dnevi odkrili odličen recept za klasični bananin kruh, ki predstavlja odlično rešitev za uporabo zrelih banan, vas vabimo, da preizkusite tudi različico bananinega kruha za ljubitelje fitnesa.
fitnes

Pomen beljakovin

Zdrava prehrana in zadovoljevanje dnevnih potreb po beljakovinah sta ključna za vzdrževanje dobrega počutja in telesne pripravljenosti. Beljakovine so temeljni gradniki naših mišic, kože, encimov in hormonov, zato je njihovo zadostno uživanje še posebej pomembno.

Beljakovinski bananin kruh združuje naravne sestavine, kot so zrele banane, skuta in chia semena, ki ne le da okrepijo njegov okus, ampak tudi dodajo pomemben delež beljakovin, ki pomagajo pri regeneraciji in obnovi telesnih tkiv.

banana

Beljakovinski bananin kruh

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 500 g pasirane skute
  • 3 zrele banane
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 220 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlici chia semen
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/2 vrečke pecilnega praška

Postopek priprave:

  1. Priprava banan: Banane olupite in jih s paličnim mešalnikom dobro pretlačite v gladko maso.
  2. Mešanje suhih sestavin: V ločeni skledi zmešajte ovsene kosmiče, chia semena, cimet in pecilni prašek.
  3. Dodajanje mokrih sestavin: K pretlačenim bananam dodajte jajca, pasirano skuto in javorjev sirup. Vse skupaj dobro premešajte.
  4. Združevanje sestavin: Suhe sestavine počasi vmešajte v mokre, dokler ne dobite enotne mase.
  5. Priprava pekača: Pekač obložite s peki papirjem in vanj vlijte pripravljeno maso.
  6. Pečenje: Kruh pecite v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 40-50 minut, dokler testo ne postane zlato rjavo in se na sredini popolnoma speče (preverite z zobotrebcem).

Recept za beljakovinski bananin kruh lahko obogatite še z drugimi sestavinami, kot so orehi, lanena semena, koščki čokolade, arašidovo maslo ali z beljakovine v prahu. Tu bodo kruhu dodali dodaten okus in hranilno vrednost.

Za več odličnih receptov obiščite kategorijo kulinarika.