Čaj, ki lahko očisti strupe

Matcha čaj, znan tudi kot naravni stimulans metabolizma, postaja vse bolj priljubljen zaradi svojih številnih prednosti. Ta tradicionalni japonski prašni čaj ne le, da ima sladek okus, ampak je bogat tudi s katehinom ter vitamini A, B, C in E. V zadnjem času je postal priljubljen dodatek v kavarnah, pa tudi pri pripravi hrane.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Poleg tega, da spodbuja metabolizem in pomaga pri hitrejšem kurjenju maščob, je matcha čaj znan tudi po svoji sposobnosti odstranjevanja toksinov iz telesa. Lahko se doda ne le v pijače, ampak se uporablja tudi pri pripravi različnih jedi. Dodate ga lahko v testo, njoke in celo juho. Matcha čaj je odličen začimben dodatek jedem, poleg tega pa lahko izboljša okus tudi domačemu sladoledu ali različnim sladicam.

Pomembno je omeniti, da otroci ali nosečnice ne bi smeli uživati matcha prahu, prav tako pa je treba biti previden pri kroničnih boleznih. Preden začnete uživati matcha čaj, se je priporočljivo posvetovati z zdravnikom.

Zaradi tega bi morali piti črni čaj

Priprava:

Za pripravo čaja segrejte vodo na približno 60°C, nato dodajte enega do dva grama praška v vodo in mešajte, dokler čaj ne postane penast. Pustite, da odstoji tri do pet minut in ga takoj popijte, da izkoristite vse njegove prednosti.