V nesreči umrl mlad policist

Danes zjutraj se je v prostorih Policijske postaje Krško zgodila nesreča s strelnim orožjem, v kateri je življenje izgubil 24-letni policist.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Nesreča se je zgodil v garderobi Policijske postaje Krško. Po prvih informacijah smo ugotovili, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja in da je eden izmed policistov hudo ranjen. Skušali so mu pomagati, sodelavci so izvajali različne postopke, prišli so reševalci, in ves čas smo upali, da poškodbe le niso bile tako hude in da se bo srečno končalo. Žal smo bili ob 7.12 obveščeni, da je naš sodelavec izgubil boj z življenjem, zaradi česar smo takoj stopili v stik s svojci, s katerimi smo se srečali v brežiški bolnišnici in jim ponudili vso pomoč, ki jo lahko pač ponudimo,” je tragično nesrečo s strelnim orožjem v izjavi javnost opisal direktor PU-ja Novo mesto Janez Ogulin.

V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je dodal: “Nesrečen dogodek, ki ga je zagrešil mladi policist, je še toliko bolj tragičen, ker je za posledicami tega dogodka umrl njegov najboljši prijatelj,” in poudaril, da svojcem preminulega policista in sodelavcem nudijo vso psihološko pomoč. Ob tem je odredil tudi strokovni nadzor nad izvajanjem določenih nalog na PU-ju Novo mesto.