Korenika novi župan Pirana

Danes so v 47 občinah po Sloveniji ponovno izbirali kandidata za župana, vključno z občino Izola in Piran. Udeležba v občini Piran je bila 38,43 odstotna. Andrej Korenika je s 58,48 odstotka glasov postal novi župan Pirana.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V občini Piran sta se za zmago na občinskih volitvah potegovala Andrej Korenika in Gašpar Gašpar Mišić. Slednji je svoj glas danes do 16. ure oddal na volišču v Luciji.

Po uvrstitvi v drugi krog volitev je za Obala Plus povedal, da si bo med ključnimi prednostnimi nalogami prizadeval za izgradnjo manjkajoče družbene in gospodarske javne infrastrukture, izboljšanje javnih storitev, gradnjo stanovanj za mlade družine, urejanje mirujočega prometa, ustvarjanje pogojev za nova delovna mesta ter krepitev dejavnosti, ki niso odvisne od turistične sezone in turizma.

Po zaključku volitev je za Radio Capris poudaril zaskrbljujoče stanje v občini Piran zaradi nizke volilne udeležbe, saj je to dokaz, “da volivcev ne zanima, kdo bo upravljal z razpadajočo skupnostjo. Sicer pa je v Piranu bolj od vprašanja, kdo bo župan, pomembno, kdo je sposoben udejanjiti voljo občanov, kar pa ne bo šlo brez usklajenosti občinskih svetnikov”, zato v vsakem primeru stavi na sodelovanje s svojim protikandidatom.

Andrej Korenika je zadnje dni zaradi pozitivnega rezultata na covid-19 volivce nagovarjal iz izolacije.

V svoji prvi izjavi je za Radio Capris povedal:“V to igro smo šli da zmagamo, verjeli smo, dokazali smo, da skupaj zmoremo. Moramo naredit nekaj za to občino, moramo stopiti vsi skupaj, narediti trdno koalicijo, ne sme se zgoditi, da zopet razočaramo. Lahko začnemo z dobro strategijo. Najprej bomo stopili skupaj s svetniki.”