Hitri recept: Šparglji s slanino

April je vsekakor mesec, ki je tradicionalno v znamenju špargljev oziroma takšnih in drugačnih jedi iz njih. Med njimi sta gotovo najbolj poznani rižota s šparglji in fritaja s šparglji, tokrat pa z vami delimo nekoliko drugačen recept, v katerem kraljujejo šparglji s slanino.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Najverjetneje je najbolje, da to jed pripravimo z gojenimi šparglji, lahko pa uporabimo tudi divje, v kolikor ti niso preveč tanki, saj bomo okoli njih navili slanino.

Sestavine: šopek špargljev in 300 gramov slanine ali pršuta.

Oviti šparglji

Šparglje operemo in z rokami potipamo, kje se njihovo steblo prelomi. Ohranimo vrhnje dele, oleseneli del pa zavržemo ali prihranimo za primer, če bi iz njih skuhali juho za prelivanje rižote.

Nato vsak špargelj posebej ovijemo v rezino slanine ali pršuta ter jih v ponvi popečemo z vseh strani, da slanina postane hrustljava.

Šparglje s slanino lahko postrežemo s trdo kuhanimi jajci kot zajtrk ali predjed h kosilu.

Za več jedi s šparglji pobrskajte v našem arhivu receptov.