Komarji: Znebite se jih s to rastlino na balkonu

Poletje prinaša lepše dneve, Večer na naši terasi pa radi preživijo tudi komarji.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Poletje prinaša dolge večere, ki jih radi preživimo na balkonu ali terasi. Na žalost pa poletje prinaša  komarje. Komarji nam znajo pokvariti večerno zabavo, a imamo rešitev. Namesto da bi se zatekli k kemičnim preparatom  ali električnim napravam, lahko v rastlinah najdete naravno in ekološko rešitev. Eno izmed najučinkovitejših  proti komarjem je dišeča rastlina, ki ne le odbija te nadležne žuželke, temveč tudi polepša vaše zunanje okolje.

Nekateri uživajo v dolgotrajnih pogovorih na terasi ali balkonu ob srkanju najljubše pijače pozno v noč. Edina stvar, ki lahko pokvari ta prijetni čas, so komarji. Vendar lahko nadležne žuželke odženete z eno rastlino – moljevko.

Komarji bodo bežali pred moljevko

Moljevka je izvrstna izbira za vse, ki želijo naravno rešitev za odganjanje komarjev. Poleg tega, da je nezahtevna za vzdrževanje, bo vašemu balkonu ali terasi dodala prijetno zeleno noto in aromatičen vonj. Postavite jo na zunanje površine in uživajte v poletnih večerih brez komarjev.

“Rastlina ni zahtevna, rada ima sonce,” pravi ljubitelj cvetja Dejan Dragićević. Odganja komarje in prijetno diši, vonj spominja na kadilo. Rastlino lahko lepo kombinirate s petunijami.