Ste kupili piščančja krilca? Morda so okužena s salmonelo!

Hofer je odpoklical piščančja krilca, ker so v njih odkrili salmonelo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Podjetje Hofer je iz prodaje odpoklicalo izdelek marinirana piščančja krila (500 g) znamke BBQ, ki ga dobavlja Wech-Geflügel GmbH. Izdelek je bil odpoklican, saj je bila pri enem od rednih preverjanj kakovosti ugotovljena prisotnost bakterije salmonela, so sporočili iz Hoferja.

Podobni odpoklici izdelkov so se zgodili že v preteklosti. 

Izdelek lahko vrnete

Serijska oznaka izdelka je 7285, rok uporabe pa 19. julij 2024.

Izdelek je bil v redni prodaji v vseh trgovinah Hofer v Sloveniji. Kupci lahko izdelek vrnejo v najbližjo Hoferjevo trgovino in kupnino jim bodo povrnili tudi brez predložitve računa.

Več informacij je na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro ter soboto med 8. in 16. uro na telefonski številki 01/8346 600 ali na e-naslovu info@podpora.hofer.si.

Kje vse lahko najdemo salmonelo?

Salmonela je rod bakterij, ki je pogosto povezan s hrano in je eden glavnih vzrokov za prebavne okužbe pri ljudeh in živalih. Bakterije salmonela povzročajo bolezen, imenovano salmoneloza, ki se najpogosteje prenaša s kontaminirano hrano, kot so perutnina, jajca, govedina in včasih sadje in zelenjava.

Simptomi salmoneloze običajno vključujejo drisko, trebušne krče, vročino in včasih bruhanje. Simptomi se praviloma pojavijo 12 do 72 ur po zaužitju kontaminirane hrane in lahko trajajo od 4 do 7 dni. Večina ljudi okreva brez posebnega zdravljenja, vendar je v težjih primerih, zlasti pri majhnih otrocih, starejših, nosečnicah in osebah z oslabljenim imunskim sistemom, potrebno zdravljenje z antibiotiki.

Da bi preprečili okužbo s salmonelo, je pomembno temeljito kuhati hrano, izogibati se križni kontaminaciji med surovimi in kuhanimi živili ter vzdrževati dobro higieno pri pripravi hrane.