Pri nabiranju gob seveda velja opozorilo, da je te treba dobro poznati, da ne bi utrgali kakšne neužitne ali celo strupene. Tudi pri lisičkah, ki imajo sicer značilno obliko in oranžno barvo, lahko kdaj pogrešimo. Seveda pa jih lahko kupimo tudi na tržnici.
Za zajtrk ali kosilo jih lahko pripravimo z jajci, psotrežemo pa lahko na popečenem kruhu ali toast kruhu.
Sestavine, ki jih potrebujemo za dve osebi:
- oljčno olje
- manjša čebula
- 4 jajca
- sol in poper
- sveže sesekljan peteršilj
Lisičke očistimo in splaknemo pod vodo, večje narežemo, manjše lahko pustimo cele. Čebulo nasekljamo in popražimo na olju. Dodamo narezane gobe, vse skupaj pražimo toliko časa, da izpari voda, ki jo bodo oddale lisičke. Popopramo.
Ta čas v drugi posodi razvžrkljamo jajca in jim dodamo sol. Zmes dodamo lisičkam in pustimo, da jajca na pol zakrknjejo, nato rahlo premešamo. Zapečemo toliko, kot želimo oziroma glede na lastni okus.
Posujemo s peteršiljem in postrežemo na ali s kruhom.