Ohranite dobro imunost

Krepitev imunskega sistema je za vsakega glavna naloga v sezoni gripe. Takrat je močna imunost ključnega pomena za to, ali se bo naše telo ubranilo virusov in uprlo hudim simptomom in dolgotrajni bolezni ali pa bo vseeno podleglo simptomom.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Če skrbite za svoje zdravje, morate krepitev imunskega sistema videti kot bistvenega pomena v vsakdanjem življenju. Sezona gripe je trenutno v polnem razmahu, zato je zelo pomembno, da se držite zdravih navad in ohranjate svoje telo stabilno.

Krepitev imunosti vključuje tri pomembne dejavnike – redno telesno aktivnost, dobro razpoloženje in pravilno prehrano. Najpomembnejši občutek za dobro imunost je občutek zadovoljstva in sreče. Slabe življenjske navade imajo lahko številne negativne posledice na imunski sistem.

Ko je človeško telo izčrpano in utrujeno, nima dovolj moči za boj proti patogenim dejavnikom, ki prihajajo od zunaj in znotraj in lahko motijo ​​splošno stanje ter povzročijo padec imunosti in razvoj nekaterih okužb ali bolezni. Zato je za normalno delovanje potrebna zadostna količina spanca. Priporočljivo je 8 do 10 ur spanja.

Številne raziskave so pokazale, da lahko redna vadba bistveno zmanjša število bolniških dni. Ni treba, da je vadba naporna, da bi izkoristili te prednosti. Nasprotno, z zmerno telesno aktivnostjo lahko dosežete še boljše rezultate, najpomembneje pa je, da v vsem poslušate svoje telo, tudi v tej situaciji.

Čez dan pride vsak od nas v stik z različnimi bakterijami, ki se nahajajo na različnih površinah: zaslonih telefonov, tipkovnicah, kljukah in delovnih površinah, vse do ograje na avtobusu. Da ne bi oslabili imunosti, morate pred jedjo in preden se lotite priprave hrane vedno skrbeti za čiste roke. Osebna higiena igra pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja.

Enolična prehrana lahko privede do upočasnitve metabolizma, a tudi do kopičenja toksinov, ki kot taki grozijo, da postanejo preveliko breme za imunski sistem. Za izboljšanje imunosti je potrebna pravilna in uravnotežena prehrana. Pravilna prehrana, nujna za krepitev in izboljšanje imunosti, pomeni večji vnos sadja, zelenjave in beljakovin ter izogibanje nezdravim maščobam, sladkorju, dodatkom in umetnim aromam, ki so neizogiben del vseh že pripravljenih živil. Če se le da, je nasvet, da vedno izbiramo ekološka živila, saj so pesticidi eden od toksinov, ki lahko zastrupljajo in obremenijo imunski sistem.