Po prepiru prišlo do pretepa

Zadnji dan v mesecu maju je bil v Kopru precej buren. Poleg izrednih padavin v slovenski Istri je v tej občini prišlo tudi do spora med dvema dolgoletnima znancema, ki sta tudi znani osebi v koprski skupnosti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V eni gostilni blizu morja je včeraj po dolgi razpravi prišlo do fizičnega obračuna. Tema razprave je bila vsekakor tudi politična, saj je eden od udeležencev Igor Colja, ki je na prejšnjih volitvah kandidiral za župana občine Koper. Colja je od leta 1996 član SDS, že tretjič pa opravlja funkcijo predsednika lokalnega odbora.

Na drugi strani je bil Joško Matjašec.

Po daljši razpravi in nesoglasju glede političnih stališč se je eden od udeležencev razprave precej razjezil. To je bil Colja, ki je nato udaril Matjašca. Od udarca je padel na tla, kar ni ustavilo Coljo. Po žaljivkah in udarcih je Matjašec poklical policijo.

Zakaj je prišlo do prepira? Po besedah Igorja Colje je bil kriv alkohol, pa tudi pretiravanje. ‘‘Šlo je za predvolilne provokacije. Poznava se od majhnega, skupaj sva rasla. On včasih rad grobo provocira.”  pravi Colja.

Danes sta si podala roko

Po včerajšnjem nesporazumu sta se danes stara znanca srečala na tržnici in si podala roko. Kot dodaja Colja, mu Joško ne zameri.

Podala sva si roko. On se mi je opravičil za provokacije, jaz pa njemu, ker sem ga porinil.” Kot je dodal, tožba ne bo vložena.