Popijte zdrav smoothie iz češenj

Češnje so več kot le okusno poletno sadje. Poleg svoje osvežujoče sladkosti imajo tudi številne zdravstvene koristi. V tem članku bomo raziskali nekaj teh koristi in vam ponudili preprost recept, kako vključiti češnje v svojo prehrano.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zdravstvene koristi češenj

1. Protivnetne lastnosti: Češnje so bogate s flavonoidi in antioksidanti, ki imajo protivnetne lastnosti. Redno uživanje češenj lahko pomaga zmanjšati vnetja v telesu, kar je koristno pri lajšanju simptomov revmatoidnega artritisa in drugih vnetnih stanj.

2. Izboljšanje spanca: Češnje vsebujejo naravni hormon melatonin, ki uravnava cikle spanja in budnosti. Zato lahko uživanje češenj ali češnjevega soka pomaga izboljšati kakovost spanja in zmanjšati težave s spanjem, kot so nespečnost.

3. Zmanjšanje tveganja za srčne bolezni: Antioksidanti in fitokemikalije v češnjah so povezani z zmanjšanim tveganjem za srčne bolezni. Pomagajo lahko znižati raven holesterola in krvnega tlaka ter izboljšajo zdravje srca in ožilja.

smoothie 6967952 960 720

 

Naredite si češnjev smoothie

Sestavine:

– 1 skodelica svežih češenj, brez koščic
– 1 banana, narezana na kose
– 1 skodelica grškega jogurta
– ½ skodelice mandljevega mleka (lahko tudi drugo rastlinsko mleko)
– 1 žlica medu ali agavinega sirupa (po želji)
– nekaj ledu po okusu

Navodila:
1. V mešalniku združite vse sestavine.
2. Mešajte na visoki hitrosti, dokler ne dobite gladkega in kremastega smoothija.
3. Po potrebi dodajte več medu ali mandljevega mleka za želeno sladkost in konsistenco.
4. Postrezite v kozarcu in uživajte!

 

 

 

S tem preprostim receptom lahko uživate v okusnih in osvežilnih češnjevih smoothijih ter koristite vse zdravstvene prednosti tega izjemnega sadja.