Za to boste potrebovali naslednje sestavine:
Za osnovo:
- Navadne piškote 300 gr.
- Maslo 80 gr
Nadev:
- Sirni namaz (Philadelphia) 500 g
- Sladka smetana 200 ml
- Sladkor 150 gr
- Jagode (sveže) 400 gr
- Želatina 18 gr
Žele:
-
Sok (jagodni) 250 ml
Želatina 10 gr
Priprava po korakih:
Korak 1.
Želatino hkrati najprej namočite, saj bo potrebovala nekaj časa, da nabrekne. Želatino za kremo (18 g) namočite v 100 ml hladne vode, želatino za žele (10 g) pa namočite v 250 ml jagodnega soka. Potem jo za eno uro postavite na stran.
Korak 2.
Za osnovo v mikserju sesekljajte piškote, dokler ne bodo postali drobtine, nato jih prenesite v skledo. Maslo stopite v mikrovalovni pečici, ga ohladite in dodajte drobtinam piškotov. Vse skupaj zmešajte do homogenosti, dobiti morate mokre drobtine. Zadnji korak je, da maso prenesete v formo in jo močno zatlačite. Pred tem formo pa namažite z rastlinskim oljem, da boste cheesecake lažje odstranili iz njega.
Korak 3.
Smetano vzemite iz hladilnika in jo dobro stepite s sladkorjem, da se oblikujejo čvrsti vrhovi. Kremi dodamo sir in jo z lopatko nežno in temeljito premešamo, da bo krema puhasta.
Korak 4.
Jagode operemo. Da jagode ohranijo okus in ne postanejo vodene, jih je najbolje oprati z repki. Nato jih osušite s papirnato brisačo in šele zdaj odtrgajte repke. Glede na željo lahko največje jagode prerežete na pol in jih razporedite po obodu forme. Nekaj jagod lahko tudi samo narežemo na majhne koščke, ki jih bomo potrebovali za nadev za cheesecake. Preostale jagode narežemo na rezine.
Korak 5.
Nabreklo želatino segrejemo v mikrovalovni pečici, da se raztopi, vendar pazimo, da ne zavre. Nekoliko jo ohladimo, nato pa jo dodamo smetane in kreme ter z mešalnikom zmešamo pri nizki hitrosti. Nato dodajte narezane jagode in nežno premešajte z lopatico, da se vsi koščki enakomerno porazdelijo po mešanici.
Korak 6.
Maso prenesite v formo in jo za približno 10 minut postavite v skrinjo. To je potrebno, da se jagode ne utopijo v masi, ko boste v naslednjem koraku razporedili preostale jagode. Ko cheesecake vzamemo ven, nanj položite preostale jagode, ki ste jih narezali na rezine.
Korak 7.
Jagodni sok z želatino segrevajte, dokler se želatina ne raztopi. Nekoliko ohladite in z žlico prelijete nekaj želatine čez jagode. Nato postavite v skrinjo za približno 15 minut, da se jagode strdijo in ne splavajo na površje. Ko formo vzamete ven, vanj vlijte preostanek jagodnega soka in ga za nekaj ur postavite v hladilnik.
Nasvet: Za lažje odstranjevanje iz frome lahko robove segrejete s sušilnikom za lase.
Naš cheesecake je pripravljen! Dober tek!
Sofia Sergeeva
Torta, ki združuje najboljše dveh sladic: CIMET ROLICA CHEESECAKE