Razlogi, zakaj jesti arašide – še posebej pozimi

Živilo, ki ga mnogi radi jedo kot prigrizek, je pravzaprav dobra izbira, ko gre za zimsko prehrano. Nutricionisti so kot takšno živilo za “Health Shots” izpostavili arašide in delili šest razlogov, zakaj bi jih morali občasno vključiti v svojo prehrano kot zdravo alternativo čokoladi, čipsu in podobnim opcijam.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Bogat z zdravimi maščobami

Arašidi so odličen vir zdravih maščob, zlasti nenasičenih maščob, ki vam lahko pomagajo ostati polni energije v hladnejših mesecih. Te maščobe podpirajo tudi zdravje srca z zniževanjem ravni slabega holesterola.

Pozitivno vplivajo na energijo

V mrzlih mesecih se lahko pogosto počutite leni, a arašidi so odličen prigrizek za dvig vaše ravni energije. Kombinacija zdravih maščob, beljakovin in vlaknin v arašidih dvigne raven energije, zaradi česar ste aktivni in budni tudi v mrzlih dneh.

Izboljšajo zdravje kože

Hladen zrak lahko izsuši kožo, vendar arašidi vsebujejo niacin (vitamin B3), ki pomaga ohranjati kožo hidrirano, sijočo in zdravo. To živilo pospešuje krvni obtok, kar je lahko še posebej koristno, ko je zunaj hladno, pišejo Vijesti.me.

Krepijo imuniteto

Polni vitaminov, kot je vitamin E, arašidi pomagajo krepiti imunski sistem, kar je še posebej pomembno pozimi, ko so prehladi in gripa pogostejši. Vitamin E je močan antioksidant, ki se bori proti okužbam.

Uravnavajo raven sladkorja v krvi

Beljakovine in vlaknine v arašidih pomagajo uravnavati raven sladkorja v krvi.

Zaradi tega so odličen prigrizek za tiste s sladkorno boleznijo ali tiste, ki želijo ohraniti enakomerno raven energije čez dan.

Podpora prebavi

Arašidi so dober vir vlaknin, ki pomagajo pri prebavi.

Vlaknine pomagajo pri nemotenem delovanju prebavnega sistema, kar je nujno, ko pozimi uživate težjo hrano in to lahko vpliva na normalno prebavo.

Leča: Preprosta jed z veliko beljakovin, ki vas bo napolnila z energijo