Ta konec tedna bogat koledar dogodkov

Tudi ta konec tedna nas čaka zanimiv in pester program dogodkov v Slovenski Istri.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kot vsako leto tudi tokrat Društvo Tito Izola pripravlja bogat koncertni program ob dnevu mladosti. Dogodek bo potekal danes, 26. maja, ob 19.30. Na odru se bodo zvrstili Drago Mislej – Mef, Marjetka Popovski, Akademsko Kulturno-Umetniško društvo Kolo in Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič.

V soboto, 27. maja, boste lahko uživali na prireditvi Gušti ištrijani. Namen dogodka, ki bo potekal od 16. do 22. ure, je promovirati lokalne kulinarične dobrote in izdelke. Program bo sklenil koncert skupine Ne me jugat.

Vikend se bo zaključil  z nedeljskim koncertom v spomin izolskemu glasbeniku in humoristu Bogdanu Gerku. Prizorišče bodo od 20. ure dalje zapolnili zvoki Primorskih fantovKlape SemikantaOrkestra Harmonik Nika PolesaMePZ Sežanaskupin ErazemDon AllenKu AdnNe me jugatAleksi Jercog kvintet in še mnogi drugi. nedeljo, 28. maja, s pričetkom ob 20. uri.

V Kopru bo ta konec tedna v znamenju Street Art Festa, ki vključuje poslikave, tečaje, koncerte, tekmovanja, predavanja ter vodene oglede poslikav in grafitov po Mestni občini Koper.

Mestna občina Koper in društvo Prvi korak, skupaj s partnerji v okviru projekta Koper – zdravo mesto, že vrsto let prirejata tudi tradicionalno prireditev Dan zdravja in Street Energy Week. Letos bo potekala v soboto, 27. maja, na ploščadi pri nekdanji upravi za pomorstvo in ob Taverni v Kopru.

V Piranu bo v nedeljo potekal Sejem starin, domače obrti in darov narave, v Strunjanu pa bodo tako v soboto kot v nedeljo Dnevi artičok. V piranskem mandraču bo v soboto in nedeljo na sporedu Regata starih bark in srečanje starodobnih vozil.

V Takamaki v Luciji bo v soboto koncert David Morgan’s Re:Union. V portoroškem Avditoriju bo v soboto koncert ob 30. obletnici Društva Portoroški zbor, v nedeljo pa bo v piranskem gledališču koncert CEMAN Orchestra z Beatrice Fitocarev. V Piranu bodo v nedeljo obeležili tudi praznik petja, ki se dogajal na različnih lokacijah z zaključnim koncertom v Pastoralno kulturnem centru “Georgios”.