Tomaž Perovič: ”Razočaranje nad politiko”

So obdobja, ko je delo novinarjev izjemno lahko in precej enostavno. To so meseci, ko nas zanimajo enaka vprašanja, problemi ali dogodki, kot so naravne nesreče, veliki politični dogodki ali pretresi, različni dogodki, povezani z znanimi osebnostmi in podobno. Potem so meseci z dogodki, kot so zdravniška stavka, prepiri v koaliciji in odstopi ministrov tisti, o katerih se največ pogovarjamo. Morebiti res.

Deli novico s tvojimi prijatelji

 

Mogoče boste tudi v tej številki z velikim veseljem (ali vsaj zanimanjem) prebirali Leonovo kolumno o politični »pašti« ali Bojanin intervju s Tomažem Gantarjem ali Borisove pogovore z znanimi osebnostmi o trenutni politični situaciji.

Zagotovo pa vam lahko povem, da to niso teme, ki ste jih v zadnjem mesecu dni iskali na spletnih straneh. Najbolj obiskani so bili članki o mladem Janezu Volmajerju, ki nas je zapustil mnogo prehitro, o neobičajnih prometnih nesrečah, o sinu, ki je kričal na svoja starša, o visoki in vedno višji ceni stanovanj v Kopru, o nenormalno visokih najemninah za stanovanja na obali, o novi podobi ceste med Koprom in Izolo, o popularni modi v letu 2024, o komentiranju smučarskih tekem Andreja Stareta, o pustnih in drugih receptih in o kulturnih in zabavnih dogodkih slovenske Istre. O stvareh, ki se nas dotikajo bolj kot pa trenutna politična kriza, zato tudi vse raziskave javnega mnenja, ki merijo utrip nas, volivcev, kažejo, da nas največ ne ve, koga bomo in če sploh bomo volili.

Mislim, da to kaže na veliko razočaranje nad politiko. Kaže na prepričanje, da smo na žalost ponovno na državnih volitvah izvolili garnituro, ki ni sposobna vladati in delovati v skupno dobro. Za konec pa še to: ne obstajajo raziskave o našem mnenju o trenutni lokalni oblasti. Sem pa prepričan, da bi se odrezala bolje kot tista na državni ravni.