Tri mednarodne regate privabile skoraj 1000 jadralcev na slovensko obalo

Deli novico s tvojimi prijatelji

Velikonočna regata razreda optimist v Portorožu in spomladanski pokal za razrede ILCA v Izoli sta regati z več desetletij dolgo tradicijo, po osmih letih pa se na slovensko obalo vrača tudi regata evropskega pokala razreda 29er, ki bo tokrat v Kopru kot tretja v seriji regat, ravno v velikonočnem tednu.

 

28.zaporedna izvedba Sailing Point Easter Regatta bo med 14. in 17. aprilom 2022 gostila okoli 550 optimistov iz 13 držav v organizaciji Jadralnega kluba Pirat Portorož.

 

Najpomembnejša regata za razred optimist v tem delu Evrope in najštevilčnejša v Sloveniji letos  štela tudi kot izbirna regata za sestavo slovenske, švicarske in avstrijske reprezentance v razredu optimist.

 

http://www.klub-pirat.si/dogodki/sailing-point-easter-regatta-2022

 

33.zaporedna izvedba spomladanskega pokala – Izola spring cup, ki bo med 15. in 17. aprilom 2022 v organizaciji Jadralnega kluba Burja v Izoli, je razpisana za razrede ILCA 7, ILCA 6 in ILCA 4 ter razred 420, regata pa je že privabila skoraj 200 jadralcev iz devetih držav.

 

https://www.jadralniklub-burja.si/event/33th-izola-spring-cup-2022/

 

29er Eurocup – po osmih letih se regata evropskega pokala prehodnega mladinskega razreda 29er vrača v Slovenijo. Jadralni klub Jadro Koper bo med 14. in 17. aprilom 2022 gostil okrog 80 posadk dvojcev razreda 29er iz 11 držav, med njimi pa bosta nastopili tudi dve slovenski posadki. To bo že tretja v seriji od osmih letošnje izvedbe pokala, ki sledi po Španiji februarja in Franciji marca, po Kopru pa mlade tekmovalce prehodnega razreda 29er čakajo naslednje regate na Češkem in Nizozemskem maja, v Nemčiji junija, na Madžarskem septembra in finale v Italiji oktobra.

 

https://www.29er.org/events/eurocup/

 

https://www.jadrokoper.si/2022-29er-eurocup/

 

 

S prvimi plovi začnejo v četrtek v Portorožu in Kopru, v petek pa v Izoli, vse tri mednarodne regate pa se zaključijo v nedeljo, 17. aprila.