Zelena luč piranskega občinskega sveta za nakup teniških igrišč

Občinski svet Občine Piran je pravkar podal zeleno luč za občinski nakup teniških igrišč v Portorožu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občina Piran bo od Term Čatež za 4,5 milijona evrov odkupila približno 30 tisoč kvadratnih metrov površin, na katerih so teniška igrišča v Portorožu, bližnje balinišče, mini golf in travnik ob cesti, na katerem je zdaj gostinska ponudba ter igralni park za otroke.

Kot je na današnji seji občinskega sveta pojasnil župan Občine Piran Andrej Korenika, občina omenjenih površin ne kupuje zaradi dobičkonosnosti, ampak v korist občanov. “Doprinos teh površin ne moremo meriti v denarju”, je bil jasen in k temu dodal, da v občini Piran trenutno primanjkuje površin za šport. “30 tisoč kvadratnih metrov površin s tem nakupom vračamo občanom”, je pojasnil župan. Namera občine je, da bi do spomladi v Portorožu znova zaživelo igranje tenisa, poleg tega pa bi ostale površine prav tako namenili športnim aktivnostim.

Svetniška skupina SD se je glasovanja vzdržala, medtem ko so vsi ostali občinski svetniki nakup potrdili.

Občinski svetnik Gašpar Gašpar Mišič je svoj glas za utemeljil z dejstvom, da je lokalna skupnost “utrujena od nerazvoja”, po njegovih besedah se bo z nakupom teniških igrišč naposled nekaj vendarle premaknilo.