Lubenice: Sočno in sladko kako jo prepoznati?

Lubenice so prijetna poletna osvežitev.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Lubenice, sladke, sočne, nepogrešljive v poletnih dneh.

Zvok

Morda je najbolj priljubljen način določanja zrelosti lubenice tapkanje po njeni površini. Če zvok resonira z udarcem, je zrel, če pa je zvok pridušen, ste lahko razočarani, tako po videzu kot okusu.

Oblika

Lubenice pravilne oblike so vedno boljša izbira kot tiste, ki imajo določene izbokline in podobne nepravilnosti, ki kažejo, da so rasle na mestih, kjer niso bile dovolj izpostavljene soncu.

veseljem ga vidimo na mizah, še posebej v vročih dneh, saj ima osvežujoč okus in pomaga ugasniti žejo. Lahko ga zaužijete tudi, če ste na dieti, ker 100 gramov te poletne sladice vsebuje le 30 kalorij in je bogata z vitamini A in C ter magnezijem in kalijem.

Pri nakupu lubenice so mnogi v dilemi o tem, katero izbrati, to pomeni, da niso prepričani, katera lubenica je zrela, sladka in sočna. Tukaj je sedem znakov, ki vam bodo pomagali izbrati popoln vzorec.

Rumena pika.

Večina lubenic ima na njih lažje mesto, ki označuje kraj, kjer ležijo na zelenjavnem vrtu ali na polju. Če je to mesto rumeno, celo rahlo vleče oranžno, je to znak, da je lubenica zrela in sladka, in če je mesto belo, bo okus manj intenziven.

Sijaj

Čeprav izgledajo privlačno, odlične lubenice niso dobra izbira, ker niso dovolj zrele in zato niso okusne. Šele potem, ko lupina izgubi sijaj, je lubenica pripravljena za žetev.