Tomaž Perovič: Poletne zgodbe

 V predhodni izdaji časopisa sem se pritoževal nad poletnim prometom na obalnih cestah in kako brezbrižno se do tega problema obnaša politika. Iz leta v leto mnogo govorjenja in nič narejenega. V enem izmed komentarjev sem dobil dobro lekcijo iz pritoževanja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Recept za enostavno rešitev zapletenega problema je sila enostaven: »Pojdi na motor ali še bolje na kolo!«

Kdorkoli mi je to že napisal, je zagotovo zadovoljen s svojim življenjem, za zapletene stvari vedno najde enostavne rešitve. Poleti ni bilo nikogar, ki ga ne bi razburjala preglasna glasba v Portorožu. Ena izmed stalnih tem, o kateri se radi prepiramo ali pogovarjamo. Koga zares moti, turiste ali domačine?

Z enostavnim nadzorom nad hrupom se je situacija precej umirila. Hitra in zares enostavna rešitev. Letos se je temu pridružila še razprava o tem, koliko novih trgovin potrebujemo v turističnim Portorožu. In še ena zanimivost (resda ne popolnoma preverjena). V enega izmed najstarejših in najlepših hotelov v Porotoržu se kar 70 odstotkov gostov vsako leto vrača vsaj dvakrat. Mogoče pa imajo turisti neprimerno boljše mnenje o portoroškem turizmu kot mi.

Če se le da, poiščimo enostavne rešitve na zapletena vprašanja in kadarkoli se le da, bodimo zadovoljni s svojim življenjem, pa tudi če k temu oblast ničesar ne prispeva in se včasih celo trudi, da se raje pritožujemo in si zapletamo življenje.