3 naravni triki proti glavobolu

Proti glavobolu z naravnimi rešitvami.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Glavobol je nadloga, ki prizadene milijone ljudi, mnogi se v boju proti glavobolu zatekajo k tabletam, ne da bi raziskali, kaj je dejansko vzrok za njihove težave. Kljub temu pa obstajajo naravne alternative, ki lahko enako učinkovito pomagajo pri lajšanju glavobola, še posebej, če je ta posledica stresa, slabega delovanja jeter ali slabe prekrvavitve. Vzrok glavobola pa so lahko tudi nekatera živila. 

1. Proti glavobolu s pomočjo melise

Stres je eden najpogostejših vzrokov za glavobol, vendar lahko nekatera zelišča postanejo vaša naravna rešitev za boj proti glavobolu. Melisa pomaga pri sprostitvi, zato za takojšnje olajšanje v sence vmasirajte eterično olje melise.

2. Glavobol zaradi jeter – razstrupljanje s pegastim badljem

Vaša jetra imajo ključno vlogo pri zdravju telesa, preobremenjena jetra pa so pogosto povezana z glavoboli. Živila, kot so gobe in tartufi, lahko dodatno obremenijo jetra, kar lahko privede do glavobola. Tu vam lahko pomaga pegasti badelj, ki je znan kot eden najmočnejših naravnih razstrupljevalcev jeter. Priporočljivo je izvajanje 20-dnevnega razstrupljevalnega cikla dvakrat letno, še posebej v jesenskem in spomladanskem času. Poleg pegastega badlja vam bodo v pomoč tudi artičoka in regrat, ki prav tako podpirata zdravo delovanje jeter in zmanjšujeta njihov toksični stres.

Dnevi articok foto Matevz Kostanjsek
Artičoke pomagajo pri razstrupljanju jeter in zato lahko pomagajo proti glavobolu.

3. Glavobol zaradi slabe prekrvavitve – izboljšajte cirkulacijo z ginkom

Če je vaš glavobol posledica težav s prekrvavitvijo, je Ginkgo biloba pravi zaveznik. Ginko izboljšuje prekrvavitev, kar lahko znatno zmanjša pogostost in intenzivnost glavobolov.