In ker so škampi še vedno nekoliko dražja poslastica, priporočamo … kozice – lahko dostopna in okusna morska hrana.
Sestavine za štiri osebe:
- 1 kg kozic
- 130 ml oljčnega olja
- 130 ml belega vina
- 4-5 strokov česna
- ščepec mletega popra
- žlico in pol drobtin
- dve žlici in pol peteršilja
- 1 in pol paradižnik
Priprava:
Česen in peteršilj drobno nasekljamo, paradižniku pa olupimo kožo in ga prav tako nasekljamo.
V večjem loncu segrejemo oljčno olje in dodamo kozice ter jih popražimo z vseh strani (ne več kot dve minuti).
Dodamo česen, paradižnik in polovico peteršilja ter začinimo s poprom. Dodamo drobtine in vse skupaj premešamo ter kuhamo nekaj minut, da se okusi povežejo.
Po nekaj minutah prilijemo belo vino in na majhnem ognju v pokriti posodi kuhamo še nekaj minut. Ni vam treba mešati, samo nežno stresajte lonec.
Ko postrežemo, kozice potresemo s preostalim peteršiljem.