Kulinaričen nasvet, kako uporabiti ostanke od panetona

Čeprav so panetoni sami po sebi okusni, se pogosto zgodi, da jih med prazniki nekaj naberemo in se znajdemo v težavi, kako jih porabiti do konca. Namesto da bi jih vedno jedli na enak način, vam ponujamo nekaj idej, kako paneton in pandoro uživati ​​na nekoliko drugačen način.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Panetone in pandoro sta nepogrešljiv del prazničnega vzdušja.

Panettone je bolj priljubljen kot pandoro

Panetone kot sladki ražnjiči

Ne glede na to, ali jih spremenite v razkošno sladico ali zajtrk, ti ​​predlogi bodo poskrbeli, da niti en kos ne bo zaman, vi pa boste uživali v novih okusih in kreativnih kombinacijah. Prvi predlog so nabodala iz kock panetona, rahlo zapečena v pečici in prelita s stopljeno temno in belo čokolado.

Sestavine

300 gramov panetona
200 g bele čokolade
300 g temne čokolade
275 g sladke smetane

Priprava

Segrejte kozico s 150 g smetane in nasekljajte temno čokolado.

V skledo s čokolado postopoma dodajate vročo smetano in ves čas mešajte, da dobite gladko kremo. Belo čokolado stopite nad paro, nato pa ji med stalnim mešanjem postopoma dodajate sladko smetano sobne temperature.

Nato paneton narežite na kocke, položite na namaščen papir in pecite osem minut v predhodno ogreti ventilacijski pečici na 190 °C. Nato kocke razporedite po nabodalih in potresite  z obema čokoladama.