Sočno testo in hrustljavi koščki hrenovk tvorijo popoln spoj, poleg tega pa jih lahko postrežete z omako po izbiri. Hitro so pripravljeni, vsak grižljaj pa prinese pravo zadovoljstvo.
Sestavine:
-
60 g bele moke
-
90 g koruzne moke
-
1 žlica sladkorja
-
1/2 žličke pecilnega praška
-
1/4 žličke soli
-
120 ml jogurta
-
1 jajce
-
50 ml olja
-
50 g naribanega Gauda sira
-
6 hrenovk
Priprava:
- Segrejte pečico na 180°C in pripravite modelčke za mafine, ki jih premažete z malo olja.
- V veliki skledi zmešajte vse suhe sestavine: moko, koruzno moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
- V sredini suhih sestavin naredite jamico in dodajte jogurt, olje in jajce.
- Vse dobro premešajte s kuhalnico, dokler se masa ne poveže.
- Na koncu dodajte nariban Gauda sir in vse še enkrat nežno premešajte.
- Enakomerno razdelite maso v pripravljene modelčke, pri tem pazite, da jih ne napolnite preveč.
- V vsak položite eno hrenovko, tako da stoji pokončno v sredini mase.
- Modelčke postavite v vnaprej segreto pečico in pecite 15-18 minut, ali dokler mafini ne postanejo zlato-rjavi in čvrsti na dotik.
Postrežite mafine tople, takoj po peki, skupaj z najljubšo omako.
Ti mafini s hrenovkami so popolni za vse, ki uživajo v slanih dobrotah. So idealni za družinska druženja in uživanje v okusu, ki združuje sočno testo in hrustljave koščke hrenovk.