Naredite slane mafine, ki jih bo oboževala vsa družina

Slana različica mafinov je vedno uspešna izbira, ti mafini s hrenovkami pa bodo navdušili vse v hiši.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sočno testo in hrustljavi koščki hrenovk tvorijo popoln spoj, poleg tega pa jih lahko postrežete z omako po izbiri. Hitro so pripravljeni, vsak grižljaj pa prinese pravo zadovoljstvo.

Sestavine:

  • 60 g bele moke

  • 90 g koruzne moke

  • 1 žlica sladkorja

  • 1/2 žličke pecilnega praška

  • 1/4 žličke soli

  • 120 ml jogurta

  • 1 jajce

  • 50 ml olja

  • 50 g naribanega Gauda sira

  • 6 hrenovk

slani muffini kako pripraviti muffine s hrenovko

Priprava:

  1. Segrejte pečico na 180°C in pripravite modelčke za mafine, ki jih premažete z malo olja.
  2. V veliki skledi zmešajte vse suhe sestavine: moko, koruzno moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
  3. V sredini suhih sestavin naredite jamico in dodajte jogurt, olje in jajce.
  4. Vse dobro premešajte s kuhalnico, dokler se masa ne poveže.
  5. Na koncu dodajte nariban Gauda sir in vse še enkrat nežno premešajte.
  6. Enakomerno razdelite maso v pripravljene modelčke, pri tem pazite, da jih ne napolnite preveč.
  7. V vsak  položite eno hrenovko, tako da stoji pokončno v sredini mase.
  8. Modelčke postavite v vnaprej segreto pečico in pecite 15-18 minut, ali dokler mafini ne postanejo zlato-rjavi in čvrsti na dotik.

Postrežite mafine tople, takoj po peki, skupaj z najljubšo omako.

Ti mafini s hrenovkami so popolni za vse, ki uživajo v slanih dobrotah. So idealni za družinska druženja in uživanje v okusu, ki združuje sočno testo in hrustljave koščke hrenovk.