Zlijete in spečete: Hitra torta, s katero ne morete zgrešiti

Ta torta vas ne bo osvojila le s svojo sočnostjo in enostavnostjo priprave, ampak tudi zato, ker oživi neko po krivici pozabljeno hrano in jo vrne na vašo mizo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Torta iz sira, griza (mlečnega zdroba) in limone vas bo osvojila s svojim okusom, pa tudi zato, ker je zelo enostavna za pripravo.

Limona in sir sta klasična kombinacija v svetu sladic, ki obljublja lahkotno sladico, ki jo obožujejo skoraj vsi. Limonine sirove torte so na voljo v neštetih oblikah, s skorjico ali brez, s kremo ali glazuro, flambirane in kuhane na pari

Tu je recept za torto s sirom, grizom in limono, v katerem moko nadomestimo s »prehransko bogatejšim živilom«.

griz torta

Sestavine:

250 g svežega sira
100 g zdroba
2 jajci
3 žlice medu
sok ene limone
lupina ene limone, naribana
1 čajna žlička pecilnega praška
100 ml jogurta
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
ščepec soli

griz torta

Priprava:

V veliki skledi zmešamo skuto, zdrob, jajca, med, limonin sok in lupinico, pecilni prašek, vanilijev ekstrakt in ščepec soli.

Dodamo jogurt in zmešamo v gladko zmes.

Pečico segrejemo na 180 stopinj in pekač obložimo s peki papirjem.
Zmes vlijemo v model in poravnamo površino.

Torto pečemo približno 35 minut.
Ko je torta pečena in ohlajena na sobno temperaturo, jo po želji okrasimo z rezinami limone.

griz torta