Piščanec v pikantni paradižnikovi omaki v samo 20 minutah

Ta recept za piščanca prihaja iz Basilicate, regije na jugu Italije, ki je znana po peperonciniju, pekoči italijanski papriki, ki tudi najpreprostejšim jedem daje poseben okus.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Potenza, glavno mesto Basilicate, se ponaša z bogato kulinarično tradicijo, v kateri ima pekoči poper pomembno mesto. V kombinaciji z južnim temperamentom so jedi svetle in močne.

Ena takih jedi je pollo alla potentina, piščanec v dišeči paradižnikovi omaki s pikantno začimbo. Ta tradicionalna italijanska poslastica je pripravljena v samo 20 minutah, kot priloga pa je odličen pečen krompir.

Sestavine:

1 piščančje prsi (brez kosti in kože)
300 g paradižnika iz konzerve
1 čebula
100 ml belega vina
1 pekoča paprika (drobno sesekljana)
oljčno olje
sol, poper po okusu
sveža bazilika
peteršilj

Priprava:

  • Čebulo olupimo, sesekljamo in prepražimo na oljčnem olju.
  • Piščančje fileje narežemo na večje kose in jih skupaj s čebulo pražimo do zlate barve.
  • Prilijemo belo vino in počakamo, da skoraj popolnoma izpari. Nato dodamo konzervirane paradižnike, pekočo papriko, sol in poper. Dušite 10-20 minut.
  • Pred serviranjem okrasite s svežim peteršiljem in baziliko.

Piščanec v pikantni paradižnikovi omaki

Drugi okusni recepti za vas:

Hitri, a slastni recept: Topli sendvič s sušenim paradižnikom

Hitri, a slastni recept: Topli sendvič s sušenim paradižnikom

Kako pripraviti domače jušne kocke

Kako pripraviti domače jušne kocke