Kako kuhati jajca, da nam ne popokajo?

Obstaja preprost dodatek, ki bo poskrbel, da jajca med kuhanjem ne bodo popokala. Tudi lupili jih boste lažje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Jajca lahko med kuhanjem hitro popokajo, kar je še posebej za Veliko noč, ko bi si želeli, da ostanejo cela, saj bomo iz njih naredili pirhe, lahko neprijetno. Še posebej so pokanju izpostavljena bela jajca, ki imajo tanjšo lupino.

Obstaja pa preprosta in naravna sestavina, ki popokanje prepreči, jajca pa se z njeno pomočjo tudi lažje lupijo. Za ta trik potrebujete limono.

Po pisanju Večernega lista, lahko limonin sok naredi čudeže pri kuhanju jajc. Zaradi naravne kislosti rahlo zmehča lupino, a hkrati utrdi beljak – kar pomeni, da beljak, tudi če lupina med kuhanjem poči, večinoma ne steče ven. Po kuhanju z limono se lupina tudi precej lažje odstrani.

Kako skuhati jajca z limono?

Jajca položite v lonec in jih prelijte s hladno vodo, da so povsem pokrita. V vodo dodajte 2 do 3 žlice sveže iztisnjenega limoninega soka. Lonec postavite na štedilnik in kuhajte kot običajno – odvisno, ali imate jajca radi mehko ali trdo kuhana.

Ko so kuhana, jajca prestavite v skledo z mrzlo vodo.

5 načinov za trdo kuhana jajca