Priprava je hitra in enostavna, okus pa tako bogat, da vas bo popeljal naravnost na obalo Sredozemlja. Postrezite jih s hrustljavim kruhom in uživajte v prijetnem kulinaričnem trenutku – doma, z malo truda in veliko okusa.
Sestavine:
-
450 g očiščenih kozic
-
120 ml ekstra deviškega oljčnega olja
-
10 strokov česna
-
2 žlici suhega belega vina
-
1 čajna žlička sušenih čili kosmičev
-
1 čajna žlička sladke mlete paprike
-
Sok polovice limone
-
Sol in poper po okusu
-
Pest svežega peteršilja
Priprava:
-
Kozice obrišite s papirnato brisačo in jih dobro posolite. Pustite jih nekaj minut stati.
-
V večji ponvi segrejte malo oljčnega olja. Dodajte na drobno sesekljan česen in čili kosmiče. Pražite 30 do 60 sekund, pazite, da česen ne porjavi preveč, saj bo jed sicer grenka.
-
Dodajte kozice in mleto papriko. Dobro premešajte in pražite približno 3 minute, dokler kozice ne postanejo lepo rožnate.
-
Odstavite ponev z ognja, dodajte belo vino in limonin sok ter rahlo premešajte.
-
Kozice postrezite posute s sveže nasekljanim peteršiljem in ponudite s hrustljavim kruhom.