Drugačna, a brez kompliciranja: Ste že poskusili pizzo s pestom?

Pizza s pestom je idealna za sproščeno večerjo s prijatelji ali ko si preprosto želite popestriti vsakdanje kosilo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pizza s pestom je prava oda preprostosti. Bazilika, češnjevi paradižniki in mocarela – okusno in preprosto.

Preverjena kombinacija sestavin je skrivnost odličnega rezultata, in ko boste to pizzo enkrat poskusili, se boste zagotovo pogosto vračali k njej.

Odlična je za sproščeno večerjo s prijatelji ali ko si preprosto želite popestriti vsakdanje kosilo.

Pizza s pestom – sestavine:

koruzna moka za razvaljanje testa
450 g kupljenega testa za pico
120 ml pesta z baziliko in oljčnim oljem
110 g sveže mocarele, natrgane
10–15 češnjevih paradižnikov
sveža bazilika
ščepec pekoče paprike

pizza s pestom

Pizza s pestom – priprava:

Pečico segrejte na 260 stopinj.
Pekač potresite s koruzno moko, testo položite na pekač, ga raztegnite in prebodite z vilicami.
Testo pecite 5 minut.

Testo vzemite iz pečice in ga premažite z 2 žlicama pesta.

Potresite s sirom in paradižnikom ter pecite 6 do 8 minut oziroma dokler ne dobi lepe barve.

Na pizzo dodajte nekaj čajnih žličk pesta.
Potresite s svežo baziliko in ščepcem pekoče paprike, narežite in postrezite.