Recept za gosto zelenjavno enolončnico s šunko

Ogrejte svojo kuhinjo s to tolažilno zelenjavno enolončnico s šunko, popolno za prijeten večer ali družinsko srečanje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

 Ta tradicionalna jed, polna pisanih zelenjavnih sestavin in mehke šunke, je hranljiva in enostavna za pripravo.

Idealna za sveže septembrske dni, združuje preproste sestavine v okusno in nasitno jed, ki bo razveselila vse za mizo:

Sestavine (za 4–6 oseb):

  • 2 skodelici narezanega krompirja

  • 1 skodelica narezanega korenja

  • 1 skodelica narezanega šunke

  • 1/2 skodelice leče

  • 1 čebula, sesekljana

  • 4 skodelice zelenjavne jušne osnove

  • 2 žlici olivnega olja

  • Sol in poper po okusu

  • 1 čajna žlička timijana

Priprava:

  1. V večji posodi segrejte olivno olje na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in pražite, dokler ne postane prosojna.

  2. Dodajte narezan krompir, korenje in lečo ter mešajte 2–3 minute.

  3. Zalijte z zelenjavno jušno osnovo, dodajte timijan in zavrite.

  4. Zmanjšajte temperaturo, pokrijte in kuhajte 25–30 minut, dokler zelenjava ni mehka.

  5. Vmešajte narezano šunko, začinite s soljo in poprom ter kuhajte še dodatnih 5 minut.

  6. Postrezite vroče, po želji okrašeno s svežim peteršiljem.

 

Odlično se poda k hrustljavemu kruhu!

Dober tek

Enolončnica iz ohrovta: Zdrav obrok za celo družino