Ta tradicionalna jed, polna pisanih zelenjavnih sestavin in mehke šunke, je hranljiva in enostavna za pripravo.
Idealna za sveže septembrske dni, združuje preproste sestavine v okusno in nasitno jed, ki bo razveselila vse za mizo:
Sestavine (za 4–6 oseb):
- 
2 skodelici narezanega krompirja 
- 
1 skodelica narezanega korenja 
- 
1 skodelica narezanega šunke 
- 
1/2 skodelice leče 
- 
1 čebula, sesekljana 
- 
4 skodelice zelenjavne jušne osnove 
- 
2 žlici olivnega olja 
- 
Sol in poper po okusu 
- 
1 čajna žlička timijana 
Priprava:
- 
V večji posodi segrejte olivno olje na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in pražite, dokler ne postane prosojna. 
- 
Dodajte narezan krompir, korenje in lečo ter mešajte 2–3 minute. 
- 
Zalijte z zelenjavno jušno osnovo, dodajte timijan in zavrite. 
- 
Zmanjšajte temperaturo, pokrijte in kuhajte 25–30 minut, dokler zelenjava ni mehka. 
- 
Vmešajte narezano šunko, začinite s soljo in poprom ter kuhajte še dodatnih 5 minut. 
- 
Postrezite vroče, po želji okrašeno s svežim peteršiljem. 
Odlično se poda k hrustljavemu kruhu!
Dober tek
 
                    





 
                                             
                                             
                                             
                                             
                                
                             
                                
                            