Potrebne sestavine
Za te preproste ribje polpete boste potrebovali:
-
filete osliča ali druge ribe,
-
krompir,
-
rdečo čebulo,
-
česen,
-
jajce,
-
drobtine,
-
gorčico,
-
origano,
-
sol in poper.
Priprava
Če ste kupili celo ribo, jo najprej dobro očistite, če pa imate filete, jih zmeljite v mešalniku ali drobno nasekljajte. Krompir olupite in skuhajte, nato ga, ko se ohladi, pretlačite v pire. Rdečo čebulo in česen drobno nasekljajte.
V skledi zmešajte ribo, krompirjev pire, nasekljano čebulo in česen, gorčico, origano, jajce, sol in poper. Dodajte drobtine in dobro premešajte. Po potrebi dodajte še malo drobtin, nato pa z mokrimi rokami oblikujte polpete. Iz te mase boste dobili štiri večje ali osem manjših polpet.
V ponvi segrejte olje in polpete pecite na srednje močnem ognju 4 do 5 minut na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Postrezite jih z limono, svežo zelenjavo ali z omako po želji, na primer tatarsko omako ali jogurtovo omako.