Sestavine:
-
100 g kostanja
-
150 g brstičnega ohrovta
-
1 žlica olivnega olja
-
ščepec soli
-
nekaj listov sveže rukole ali špinače
-
žlička balzamičnega kisa ali limoninega soka (po želji)
-
žlica sesekljanih orehov ali lešnikov za hrustljavost
Priprava:
Kostanje olupite in skuhajte, dokler niso mehki. V drugi posodi skuhajte brstični ohrovt do mehkega (a naj ostane rahlo hrustljav).
Na ponvi segrejte olivno olje, dodajte kuhane kostanje in brstični ohrovt ter rahlo prepražite. Začinite s soljo, po želji dodajte balzamični kis ali limonin sok.
Solato premešajte s svežo rukolo ali špinačo in posujte z nasekljanimi orehi ali lešniki. Postrezite toplo kot samostojno jed ali okusno prilogo k mesu.
*Namig: Za dodatno aromo lahko dodate nekaj kapljic medu ali nariban parmezan.
In tako ste si pripravili popoln jesenski užitek.